Artvin Havadis

Sular altında kalacak olan ilçede sadece evler değil toprak da tahliye ediliyor

ARTVİN’İN YUSUFELİ İLÇESİNDE ÇORUH NEHRİ ÜZERİNDE YAPIMI DEVAM EDEN YUSUFELİ BARAJI NEDENİYLE SULARI ALTINDA KALACAK İLÇE MERKEZİNİN TAŞINACAĞI YENİ YERLEŞİM ALANINA NEBATİ TOPRAK TAŞIMASI DEVAM EDİYOR.

Sular altında kalacak olan ilçede sadece evler değil toprak da tahliye ediliyor
175 views
07 Ocak 2022 - 16:10

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı nedeniyle suları altında kalacak ilçe merkezinin taşınacağı yeni yerleşim alanına nebati toprak taşıması devam ediyor.

Temelden 275 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek kemer barajı olacak Artvin’deki Yusufeli Barajında son hazırlıklar yapılıyor. Su tutma işlemiyle birlikte sular altında kalacak olan ilçe merkezinin ve 7 adet köyde çalışmalarda sona gelindi.

Yeni yerleşim yerlerinin altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “6 adet ekskavatör, 2 adet dozer ve 11 adet kamyonla yapılan çalışma ile Yusufeli Baraj gölü altında kalacak olan tarım arazilerinden alınan nebati toprak Yusufeli ilçesi yeni yerleşim yerinde depolanmaktadır. Depolanan bu nebati toprak yeni yerleşim yerindeki yeşil sahalar ve özellikle tarım alanı olarak tahsis edilen alanlarda, sera yapımı gibi tarımsal desteklemelere ilişkin çalışmalarda kullanılacaktır” dedi.

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.